Доступність посилання

ТОП новини

Буджурова: у Криму черговий обшук у журналіста


Кримський журналіст Ліля Буджурова повідомляє про черговий обшук, який проводять російські силовики 10 грудня в Криму у редактора студії QaraDeniz production Романа Спиридонова. Він раніше працював редактором на телеканалі ATR.

«Шоу триває. Сьогодні вранці гості прийшли до Романа Спиридонова – редактора QaraDeniz production. Без автоматів. Поводяться мирно, навіть дітей до садочка відпустили», – написала Буджурова у Facebook.

Згодом вона додала, що «співробітники ФСБ разом Романом Спиридоновим вирушили до будинку його батьків».

Коментарі самого Спиридонова відсутні, як і повідомлення про це російських силовиків.

Співробітники ФСБ провели вранці 9 грудня обшук у колишнього генерального директора ATR Ельзари Іслямової. Це був другий обшук у рамках кримінальної справи щодо ініціатора громадянської блокади Криму, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України розпочала досудове розслідування факту цього обшуку.

2 листопада в будинку Іслямова вже відбувся обшук, того ж дня пройшли обшуки у Буджурової та в будинку батьків власника телеканалу ATR, координатора громадянської акції блокади Криму Ленура Іслямова.

Після припинення роботи ATR на півострові Буджурова і Іслямова створили незалежну продакшн-студію QaraDeniz production.

МВС України відкрило два кримінальні провадження за фактом порушення прав громадян у Криму, що стосуються обшуків у помешканнях директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова та колишніх працівників телеканалу, а також фактів перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

XS
SM
MD
LG