Доступність посилання

ТОП новини

В Україні 4 серпня відзначатимуть День поліції – указ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Україні 4 серпня відзначатимуть День Національної поліції. Це передбачає указ, підписаний президентом України Петром Порошенком.

«Враховуючи значення і роль Національної поліції України у виконанні завдань із охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку, глава держави установив в Україні нове свято – День Національної поліції України. Починаючи з 2016 року, це свято буде відзначатися 4 серпня – у день підписання Президентом закону України «Про Національну поліцію», – заявляє прес-служба глави держави.

При цьому День міліції більше в Україні відзначитися не буде, йдеться в повідомленні.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG