Доступність посилання

ТОП новини

Обшук у кримського журналіста закінчився, шукали зброю і заборонену літературу


У кримського журналіста Романа Спиридонова, у квартирі якого в Сімферополі 10 грудня зранку кримські «правоохоронці» проводили обшук, шукали заборонену літературу і зброю. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» розповіла дружина Спиридонова, Ірина.

За її словами, обшук тривав 2,5 години.

«У постанові про обшук було зазначено, що ведеться пошук наркотиків, зброї й екстремістської літератури. Прийшли о сьомій ранку, в цивільному одязі, без зброї, були максимально ввічливі. Мені дозволили відвести дітей в школу і дитсадок. В ході обшуку нічого не знайшли, склали протокол і поїхали проводити обшук у батьків чоловіка», – розповіла Ірина.

Вона зазначила, що у батьків шукають те ж саме, що шукали в їхньому будинку. Під час обшуку присутній адвокат.

Офіційних коментарів й пояснень «правоохоронних органів» Криму немає.

Вранці 10 грудня в Криму в будинок до редактора продакшн-студії QaraDeniz production Романа Спиридонова прийшли з обшуком. Він раніше працював редактором на телеканалі ATR.

Вранці 9 грудня відбувся обшук у колишнього гендиректора ATR Ельзари Іслямової. Це був другий обшук у рамках кримінальної справи щодо ініціатора громадянської блокади Криму, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України почала досудове розслідування факту обшуку.

2 листопада в будинку Іслямової вже проходив обшук, в цей же день пройшли обшуки у журналістки Лілі Буджурової і в будинку батьків власника телеканалу ATR, координатора громадянської акції з блокади Криму Ленура Іслямова.

Після припинення роботи ATR на півострові Буджурова і Іслямова створили незалежну продакшн-студію QaraDeniz production.

XS
SM
MD
LG