Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти ведуть цілодобові обстріли біля Донецького аеропорту


Речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник заявляє, що дуже складною є ситуація поблизу Донецького аеропорту.

Він зазначає, що там сепаратисти використовують тактику цілодобових обстрілів.

«Епіцентром протистояння вчора було місто Красногорівка. На цьому рубежі оборони вчора було зафіксовано численні мінометні та танкові обстріли. По селищі Курахівка випустили 4 ракети з ворожої установки «Град», – сказав речник АТО.

За словами Мотузяника, вчора бойовики тричі порушили режим тиші на ділянці фронту Щастя – Трьохізбенка, там вони використовували гранатомети різних систем та 82-міліметровий міномет.

Речник АТО зауважує, що у селищі Новтороїцьке відбулося бойове зіткнення сил АТО та проросійських бойовиків, також неспокійно вчора було у Широкині, де були два обстріли з 82-міліметрових мінометів, серія пострілів з гранатометів.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 9 разів порушили режим тиші. Сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області, про обстріли не повідомляють.

Від початку листопада почастішали повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Ці домовленості передбачають припинення обстрілів на Донбасі та мирне врегулювання конфлікту.

XS
SM
MD
LG