Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному протестували проти податкових змін для аграріїв


Рівняни протестували проти податкових змін для аграріїв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

Рівняни протестували проти податкових змін для аграріїв

Під стінами Рівненської облдержадміністрації близько півсотні мітингувальників протестували проти запропонованого урядом Податкового кодексу. Серед учасників мітингу фермери, керівники малих і середніх агропідприємств і члени Аграрної партії.

Люди тримали у руках плакати з надписами: «Аграрну політику – в руки виробників!», «Ні – змінам оподаткування аграріїв!», «Нема села – нема держави», «Вимагаємо збереження спецрежиму ПДВ».

Учасники акції вимагали не допустити ухвалення норми у Податковому кодексі, яка скасовує спеціальний режим повернення податку на додану вартість.

Як пояснив Радіо Свобода учасник акції, керівник агропідприємства «Мізочпродукт» Олександр Андріюк, в умовах, коли аграріям не надають компенсацій за кредитами, а банківська відсоткова ставка перевищує 30 процентів річних, це означатиме абсолютну неконкурентоздатність перед виробниками інших країн.

Аграрії підтримали звернення Аграрної партії і громадських професійних організацій агропромислового комплексу із закликом не ухвалювати урядовий законопроект у запропонованій редакції. Вони наголосили, що пільги для сільгоспвиробників прописані в Угоді про асоціацію України з ЄС.

Заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський заявив мітингувальникам, що адміністрація підтримує їхні вимоги, і пообіцяв сьогодні ж передати звернення у Кабмін.

Аналогічні акції проти змін у податковій системі відбулися також в інших обласних центрах України, зокрема в Запоріжжі.

Запропоновані урядом зміни щодо оподаткування агровиробників передбачають, що аграрії позбавляються більшої частини своїх податкових пільг. Якщо Верховна Рада ухвалить урядовий законопроект, сільгоспвиробники сплачуватимуть податок на додану вартість у розмірі 75 відсотків від загальної ставки, нині вони не сплачують ПДВ взагалі.

Наразі в Україні триває обговорення змін до податкового законодавства. Напередодні Національна рада реформ при президенті України рекомендувала уряду і парламенту прискорити проведення податкової реформи, а також ухвалити пакет рішень для зміни податкових ставок з 1 січня 2016 року та поетапної зміни адміністрування податків з 1 квітня 2016 року.

Очікується, що наступного тижня у Верховній Раді обговорюватимуть податкову реформу.

XS
SM
MD
LG