Доступність посилання

ТОП новини

В Україні в одному з міст диверсанти планували підірвати суд – Тандіт


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

В кількох містах України планувалися теракти, зокрема підрив будівлі районного суду в одному з обласних центрів. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

За його словами, у диверсантів, яких у середу затримали працівники СБУ, вилучені вибухові пристрої та зброя.

«Одного з диверсантів було ліквідовано, ще сімох затримано. У квартирі був склад боєприпасів: чотири кілограми тротилу, 40 бойових гранат, 20 саморобних вибухових пристроїв і багато іншого. В кількох містах України готувалися теракти, в одному з обласних центрів повинен був підірваний районний суд. Троє затриманих – громадяни Російської Федерації, у керівника групи було кілька підробних паспортів, за допомогою яких він перетинав кордон», – розповів Тандіт.

Сьогодні Служба безпеки України провела спецоперацію з попередження терактів у Красногорівці Донецької області, унаслідок якої затримані 85 людей, які, ймовірно, причетних до діяльності угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Раніше повідомлялося, що пізно ввечері 9 грудня СБУ також проводила спецоперацію зі знешкодження диверсійно-розвідувальної групи, у складі якої були громадяни Росії. Під час спецоперації загинув боєць спецпідрозділу «Альфа». Озброєна група діяла в кількох містах України, включно зі столицею.

XS
SM
MD
LG