Доступність посилання

ТОП новини

Чехія: Земан закликає посилити заходи безпеки в країні


Мілош Земан
Мілош Земан

Президент Чехії Мілош Земан закликає до посилення заходів безпеки у країні. Про це він заявив в інтерв’ю інтернет-виданню Parlamentní listy, опублікованому у четвер, 10 грудня.

«Небезпека терористичного нападу у Чеській Республіці значно зросте, якщо Австрія й Німеччина закриють свої кордони перед біженцями», – зазначив Земан.

Чеський президент не виключає, що серед мігрантів можуть бути члени угруповання «Ісламська держава». «Ми на Празькому Граді (резиденція чеських президентів – ред.), щоб бути прикладом, вже запроваджуємо заходи безпеки, метою яких є зменшення ризиків терористичного акту», – наголосив Мілош Земан.

За повідомленням чеських ЗМІ, на Празькому Граді за погодженням з Мілошем Земаном була посилена охорона, а також опрацьований план подальших дій у зміцненні охорони резиденції чеського президента.

Після нападів 13 листопада у Парижі, засоби безпеки у Чехії, зокрема у Празі, значно посилені – вулиці і площі чеських міст патрулюють багато поліцейських та військових, у тому числі й зі зброєю.

13 листопада під час нападів у різних місцях у Парижі загинули 130 людей, 90 із них загинули під час нападу на «Батаклан», сотні були поранені.

Відповідальність за теракти взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG