Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада закликає іноземні парламенти посилити санкції проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України закликала парламентаріїв іноземних держав, депутатів Європарламенту і членів міжнародних парламентських асамблей посилити санкції проти Росії.

В ухваленій сьогодні постанові народні депутати України звинуватили російську сторону в організації терактів на українській території.

«Вимагаємо від Російської Федерації припинення агресії проти України, негайного і безумовного звільнення всіх українських політичних заручників і ув’язнених, відмови від практики міжнародного тероризму», – йдеться у зверненні.

Водночас український парламент закликає парламенти іноземних держав і Європарламент активізувати міжнародний моніторинг ситуації на окупованих Росією територіях у сфері дотримання прав і свобод людини і негайно реагувати на порушення, а також підтримати зусилля України, спрямовані на звільнення громадян України, які незаконно утримуються на території Росії.

Крім іноземних законодавців, постанову Верховної Ради направлять голові Єврокомісії, президенту Ради ЄС, генеральному секретарю Ради Європи, голові ОБСЄ і генсекретареві НАТО.

9 грудня Італія закликала до обговорення економічних санкцій ЄС проти Росії замість їх автоматичного продовження представниками Євросоюзу.

Під час зустрічі 9 грудня в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року.

Тепер питання продовження санкцій розглянуть на нараді міністрів закордонних справ ЄС 14 грудня або під час саміту Євросоюзу 17-18 грудня.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні.

XS
SM
MD
LG