Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський закликає засудженого Пичугіна дати свідчення проти нього


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Екс-співвласник ЮКОСу Михайло Ходорковський звернувся до Олексія Пичугіна, засудженого до довічного ув’язнення у справі про вбивства і замахи – зокрема, у справі про вбивство мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова у 1998 році. Ходорковський пропонує Пичугіну дати свідчення проти нього як колишнього керівника ЮКОСу, і таким чином отримати право на звільнення.

«Заручник, Пичугін, досі не пішов на змову. Але зараз є можливість розміняти його свободу на участь у шоу. Олексію, зробіть це!», – написав Ходорковський у п’ятницю, 11 листопада, у Twitter.

Колишнього голову відділу внутрішньої економічної безпеки компанії ЮКОС Олексія Пичугіна арештували у 2003 році. З того часу він, незважаючи на тиск слідства і представників російських правоохоронних органів, жодного разу не визнав ні своєї провини, ні провини керівництва компанії ЮКОС в інкримінованих йому злочинах.

8 грудня Михайла Ходорковського викликали на допит до Слідчого комітету Росії у якості обвинуваченого у кримінальній справі про вбивство мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова 17 років тому. Повістка прийшла на адресу його батька.

30 червня цього року Слідчий комітет Росії відновив розслідування цієї справи «у зв’язку з нововиявленими обставинами». У російському відомстві зазначили, що замовником убивства міг бути Михайло Ходорковський.

Президент Росії Володимир Путін раніше неодноразово заявляв, що у колишніх керівників ЮКОСу «руки у крові».

Михайло Ходорковський заявив, що не планує брати участь у слідчих діях і виходити на зв’язок з представниками Слідчого комітету Росії.

Після президентського помилування та звільнення у грудня 2013 року, Ходорковський живе поза межами Росії. Він очолює російський громадський рух «Відкрита Росія».

XS
SM
MD
LG