Доступність посилання

ТОП новини

Мітингувальники у Кривому Розі заявляють, що акція може переїхати до Києва


На одній із акцій протесту у Кривому Розі
На одній із акцій протесту у Кривому Розі

Акція протесту незгодних із результатами виборів міського голови Кривого Рогу може переміститися до Києва у разі, якщо Верховна Рада не підтримає призначення у цьому місті на Дніпропетровщині позачергових виборів мера. Про це мітингувальники заявили на вічі у неділю.

Учасники акції висловили надію, що на наступному пленарному тижні, який припадає на 22-25 грудня, Верховна Рада все ж розгляне питання про призначення позачергових виборів мера в Кривому Розі на 27 березня.

Водночас народний депутат, член партії «Укроп» Андрій Денисенко, присутній на вічі, на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав про те, що якщо Верховна Рада не проголосує за нові вибори в Кривому Розі, віче організують в столиці.

«Кількатисячне віче громадян Кривбасу. Чекайте найближчим часом у Києві. Або голосуйте за перевибори», – зазначив він.

Інформацію про те, що за тиждень у Києві ймовірне проведення акції протесту криворіжців, підтвердив і кандидат на міського голову від «Самопомочі» Юрій Милобог.

Громадський порядок на вічі в Кривому Розі 13 грудня в посиленому режимі охороняли півтори сотні співробітників поліції.

За підсумками другого туру виборів у Кривому Розі переміг чинний міський голова, представник «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул. За нього, за даними виборчої комісії, проголосувало 50,21% виборців. Суперника Вілкула, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога підтримали 49,79%. Різниця між кандидатами склала 752 голоси.

В «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

У фракції «Самопоміч» пропонують Верховній Раді достроково припинити повноваження Вілкула і призначити у Кривому Розі позачергові вибори міського голови.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

XS
SM
MD
LG