Доступність посилання

ТОП новини

Декілька європейських міністрів оборони підпишуть у Києві заяву про співпрацю з Україною – Полторак


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що в рамках запланованого на понеділок, 14 грудня, візиту декількох міністрів оборони країн ЄС до Києва буде підписано заяву про співпрацю з Україною в сфері оборони. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Відбудеться важлива подія у історії українського оборонного відомства. До України прибувають міністри оборони Литовської, Латвійської, Естонської Республік та Республіки Польща. За підсумками робочої зустрічі планується підписання Спільної заяви щодо подальшого співробітництва у оборонній сфері», – повідомив Полторак.

Він переконаний, що підписання документа про співпрацю з оборонним відомством України є свідченням довіри до Збройних сил України.

Країни Балтії і Польща, серед інших, є членами НАТО. Генсекретар альянсу Єнс Столтенберґ раніше заявляв, що НАТО і Європейський союз повинні адаптуватися до зміненої безпекової ситуації на європейському континенті, а на останньому засіданні постійної комісії Україна-НАТО запевнив, що Україна й надалі отримуватиме політичну та практичну підтримку, необхідну для реформування Збройних сил і не залишиться наодинці у вирішенні конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG