Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі влаштували обшук в квартирі дочки директора Бібліотеки української літератури в Москві – адвокат


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

У квартирі дочки директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної в Москві у понеділок вранці відбувся обшук. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Шаріної Іван Павлов.

«Ніщо так не заряджає енергією на весь день, як ранковий обшук. Сьогодні вранці з обшуком завітали до дочки Наталії Шаріної - директора Бібліотеки української літератури. Ймовірно, після того як обшуки проведуть у всіх співробітників бібліотеки, візьмуться за читачів», – написав адвокат.

Коментарів правоохоронних органів Росії про причини обшуку наразі немає.

3 грудня суд у Москві підтвердив законність домашнього арешту директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної. Її затримали після того, як у Бібліотеці української літератури в Москві наприкінці жовтня пройшов обшук. Слідчі заявили, що вилучили під час обшуку «екстремістську літературу». Згідно із заявами Слідчого комітету Росії, проти Шаріної порушили справу за статтею про розпалювання національної ворожнечі.

У листопаді правозахисний центр «Меморіал» визнав Шаріну політв’язнем, назвавши кримінальне переслідування директора бібліотеки за вміст фондів «новою і такою, що раніше не практикувалася, репресивною практикою».

XS
SM
MD
LG