Доступність посилання

ТОП новини

Російські слідчі пояснили причину обшуків у співробітників української бібліотеки


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що співробітники Бібліотеки української літератури в Москві, в квартирах яких 14 грудня пройшли обшуки, були фіктивно працевлаштовані в установі.

Як повідомили слідчі, ці особи займали різні посади в Бібліотеці української літератури, при цьому практично не виконували покладені на них трудовим договором обов’язки і постійно були відсутні на робочих місцях, проте заробітну плату отримували щомісяця.

Раніше сьогодні адвокат Іван Павлов повідомив про обшук у двох співробітників Бібліотеки української літератури в Москві, які проходять свідками у справі директора установи Наталії Шаріної, обвинуваченої в причетності до розповсюдження екстремістської літератури. Шаріна наразі перебуває під домешнім арештом. Одна зі співробітниць, як уточнив адвокат, – дочка Шаріної.

3 грудня суд у Москві підтвердив законність домашнього арешту директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної. Її затримали після того, як у Бібліотеці української літератури в Москві наприкінці жовтня пройшов обшук. Слідчі заявили, що вилучили під час обшуку «екстремістську літературу». Згідно із заявами Слідчого комітету Росії, проти Шаріної порушили справу за статтею про розпалювання національної ворожнечі.

У листопаді правозахисний центр «Меморіал» визнав Шаріну політв’язнем, назвавши кримінальне переслідування директора бібліотеки за вміст фондів «новою і такою, що раніше не практикувалася, репресивною практикою».

XS
SM
MD
LG