Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС


Працівники Чорнобильської АЕС несуть свічки до пам’ятника жертвам аварії на Чорнобильській АЕС, архівне фото
Працівники Чорнобильської АЕС несуть свічки до пам’ятника жертвам аварії на Чорнобильській АЕС, архівне фото

Сьогодні, 14 грудня, в Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Президент України Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля».
Загиблих рятувальників вшанували хвилиною мовчання.

Участь у церемонії взяли також узяли спікер парламенту Володимир Гройсман, віце-прем’єр Геннадій Зубко, представники Кабміну та Адміністрації президента.

«В умовах, коли проти нас ведеться неоголошена війна... влада у тісній співпраці з громадськими об’єднаннями, які опікуються постраждалими, повинна виробити оптимальні та збалансовані механізми їх ефективного соціального захисту і підтримки. Особлива увага має бути приділена дітям Чорнобиля та людям із інвалідністю», – заявив Порошенко.

У листопаді парламент доручив уряду оголосити 2016 рік роком вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків.

Навесні цього року лідери групи G7 заявили, що будівництво нового проекту укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС буде завершене до листопада 2017 року попри недостатнє фінансування. Роботи із будівництва нового укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС розпочали у 2007 році.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

14 грудня в Україні – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

XS
SM
MD
LG