Доступність посилання

ТОП новини

Меркель підтримує продовження санкцій проти Росії


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася на підтримку продовження санкцій ЄС щодо Росії.

У понеділок, 14 грудня, під час виступу на з’їзді Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у Карлсруе, Меркель наголосила, що попри те, що Німеччина прагне підтримувати добрі відносини з Росією, «потрібно дотримуватися наших принципів».

За словами Ангели Меркель, санкції будуть зняті лише після повного виконання мінських домовленостей.

Раніше у понеділок верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що «не бачить великих проблем» щодо продовженням санкцій проти Росії ні в одній з держав, що входять до Євросоюзу.

У понеділок, посадовець Євросоюзу повідомив Радіо Свобода, що Брюссель вирішить питання щодо продовження санкцій проти Росії 21 грудня на зустрічі представників ЄС.

Продовження санкції передбачає обмеження щодо Москви у фінансовому, нафтовому та військовому секторах, а також обмеження щодо конкретних осіб до 31 липня 2016 року.

Продовження санкцій проти Росії під час зустрічі голів МЗС Євросоюзу 14 грудня у Брюсселі минулого тижня заблокувала Італія, закликавши до дебатів на вищому політичному рівні.

Під час зустрічі 9 грудня в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються 31 січня 2016 року.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні.

XS
SM
MD
LG