Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається на продовження санкцій ЄС щодо Росії цього тижня


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Європейська рада, яка відбудеться 17-18 грудня, продовжить санкції проти Росії. Про він заявив у понеділок, 14 грудня, під час зустрічі з керівниками оборонних відомств Польщі, Латвії, Литви та Естонії.

«Петро Порошенко наголосив на тому, що Москва поки не демонструє жодної готовності повністю виконувати Мінські домовленості та висловив сподівання, що Європейська Рада, яка відбудеться 17-18 грудня, продовжить пакет санкцій проти Російської Федерації», – повідомили у прес-службі Адміністрації президента України.

Петро Порошенко подякував міністрам за підтримку у реформуванні сектору оборони та безпеки України, зокрема щодо обміну досвідом, допомогу у лікуванні поранених, а також наголосив на важливості подальшого розвитку українсько-польсько-литовської військової бригади.

У понеділок верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що «не бачить великих проблем» щодо продовженням санкцій проти Росії ні в одній з держав, що входять до Євросоюзу.

Посадовець Євросоюзу повідомив Радіо Свобода, що Брюссель вирішить питання щодо продовження санкцій проти Росії 21 грудня на зустрічі представників ЄС.

Продовження санкції передбачає обмеження щодо Москви у фінансовому, нафтовому та військовому секторах, а також обмеження щодо конкретних осіб до 31 липня 2016 року.

Продовження санкцій проти Росії під час зустрічі голів МЗС Євросоюзу 14 грудня у Брюсселі минулого тижня заблокувала Італія, закликавши до дебатів на вищому політичному рівні.

Під час зустрічі 9 грудня в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються 31 січня 2016 року.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні.

XS
SM
MD
LG