Доступність посилання

ТОП новини

Путін з Кремля дав команду про запуск другої лінії енергомоста з Кубані до Криму


Президент Росії Володимир Путін (л) на відкритті першої лінії енергомоста з Росії до Криму, 2 грудня 2015 року
Президент Росії Володимир Путін (л) на відкритті першої лінії енергомоста з Росії до Криму, 2 грудня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін з Кремля в режимі відеоконференції оголосив про запуск другої лінії енергомоста з території Краснодарського краю Росії в Крим, яка повинна дати півострову додаткові 200 мегават електроенергії, повідомляє проект Радіо Свобода сайт Крим.Реалії.

«З урахуванням сьогоднішніх можливостей друга лінія енергомоста дозволить передавати додатково в кримську енергосистему 200 мегават, сумарно 400 мегават (з урахуванням першої лінії – ред.). З урахуванням власної генерації і перетоків, загальні потужності кримської енергосистеми складуть приблизно тисячу мегават. Це від 80 до 100% від потреб, залежно від часу доби, температурного режиму, роботи вітрової та сонячної генерації та без урахування дизель-генераторних установок», –сказав міністр енергетики Росії Олександр Новак з Феодосії, де 15 грудня ввів в експлуатацію підстанцію «Кафа».

Путін відзначив роботу енергетиків і подякував жителям півострова «за терпіння».

Запуск другої лінії енергомоста був запланований на 22 грудня. Російські ЗМІ заявляють, що півострів практично уже незалежний від української енергосистеми.

З 22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області припинилася подача електроенергії до Криму. Крим почали забезпечувати електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також по енергомосту з Кубані, який 2 грудня запустив президент Росії Володимир Путін. Енергоміст вже довелося ремонтувати через те, що він не витримував навантаження.

8 грудня поставка електрики з енергосистеми України в Крим відновилася по одній ЛЕП – «Каховська –Титан». Однак, як і раніше, на території Криму стаються аварії в енергомережі.

XS
SM
MD
LG