Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив голову МОК Баха орденом князя Ярослава Мудрого


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко нагородив голову Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха орденом князя Ярослава Мудрого, повідомляє прес-служба президента.

«Важлива роль Міжнародного олімпійського комітету в утвердженні миру, безпеки та стабільності в світі. Це саме те, чого потребує сьогодні Україна. Особливо враховуючи факт агресії на Сході України та окупації Криму. І роль міжнародного олімпійського руху, діяльність Міжнародного олімпійського комітету є життєво необхідною для нас», – зазначив Порошенко.

У свою чергу, Томас Бах подякував за визнання ролі МОК і відзначив важливість взаємодії між урядом України та Національним олімпійським комітетом.

Бах також повідомив про надання 40 стипендій українським спортсменам для покращення їх умов тренування.

Відповідно до чинного законодавства, орден князя Ярослава Мудрого заснували для нагородження громадян за видатні особисті заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцненні міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, за благодійну, гуманістичну та громадську діяльність.

Орденом князя Ярослава Мудрого нагороджують громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства.

XS
SM
MD
LG