Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі звинувачує МВС у фальсифікації відео його зустрічі з Мазепиним


 Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що не знайомий з російським олігархом Дмитром Мазепиним, а відео, опубліковане речником МВС, на якому він нібито розмовляє з Мазепиним – сфальсифіковане.

«Я дуже занепокоєний, оскільки у мене проблема зайвої ваги. Я зараз важу більше, ніж коли б то не було упродовж останніх місяців. Але я все ж хочу, щоб ви подивилися на мене і подивилися на це (показує на зображення на відео, де він начебто говорить з Мазепиним – ред.). Це вже надто жорстоко. Мені для такого потрібно ще кілька місяців попрацювати (щоб погладшати – ред.)», – заявив Саакашвілі у вівторок, 15 грудня, на брифінгу у Києві.

«Як ви вважаєте, у мене є шия? А чому її тут нема? Це офіційний документ, який опублікувало МВС. Ви тепер зрозуміли, з якими аферюгами маємо справу? Я довго чухав потилицю, що може до мене хтось дійсно підходив. Але чому він не дивився на мене? І я не можу згадати такого. Хто призначає зустрічі у центрі Одеси біля готелю «Моцарт»?! Вони фальсифікують це відео, документи!», – заявив Міхеїл Саакашвілі.

(Відео користувача YouTube Gleb Panfilov)

Раніше у вівторок голова департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко поширив відео, на якому знята зустріч голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі з російським олігархом, власником компанії «Уралхім» Дмитром Мазепиним.

«Це, до речі, і є та сама зустріч і перемов в Одесі голови тамтешньої ОДА і російського хімічного олігарха власника «Уралхім» із промовистим прізвищем Мазепин, який неодноразово висловлював інтерес щодо участі у приватизації ОПЗ. Дивно, чому питання про цю зустріч так знервувало Міхеїла Ніколозовича вчора на Раді реформ? І чому він говорив, що не знає з ким розмовляв?», – написав Шевченко у Facebook.

Пізніше у коментарі «Українській правді» Шевченко заявив, що МВС не причетне до появи цього відео і не веде спостереження за Саакашвілі. Шевченко запевнив, що побачив це відео у ЗМІ.

В «Уралхімі» заявили, що їхній власник Дмитро Мазепин не зустрічався з Саакашвілі.

14 грудня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що він виплеснув воду в обличчя голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі. За словами Авакова, це сталося на засіданні Національної ради реформ, коли він запитав Саакашвілі, чому той спілкувався з російським олігархом щодо Одеського припортового заводу і як це пов’язано з його приватизацією. Аваков звинуватив Саакашвілі, що він зустрічався з з російським олігархом Дмитром Мазепиним щодо приватизації Одеського припортового заводу.

Міхеїл Саакашвілі заявив, що Арсен Аваков погрожував йому, хотів лізти у бійку і закликав «забиратися з України». Такий заклик, за словами Саакашвілі, на його адресу пролунав і з боку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Президент України Петро Порошенко назвав неприпустими образи у Національній раді реформ.

Михеїл Саакашвілі неодноразово звинувачував Арсенія Яценюка у відсутності реформ. Саакашвілі заявив, що уряд Яценюка не проводить реформ, а корупція в Україні набула нових форм.

XS
SM
MD
LG