Доступність посилання

ТОП новини

Координатор політичної підгрупи у Мінську підготував документ щодо амністії – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік повідомляє, що координатор політичної підгрупи на переговорах у Мінську підготував неформальний робочий документ щодо амністії учасників бойових дій на сході України.

«Робоча група з політичних питань продовжила обговорення щодо модальностей на місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей. Крім цього, координатор (політичної підгрупи П’єр Морель – ред.) підготував неофіційний робочий документ з питань амністії на основі письмових пропозицій сторін. Цей документ буде обговорюватися у січня 2016 року», – заявив Сайдік, у вівторок, 15 грудня, після зустрічі контактної групи у Мінську, якого цитує білоруська інформагенція «Белта».

15 грудня у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи. Як повідомила речниця представника України у контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер, за підсумками зустрічі підгрупа з безпеки погодила для розмінування 12 ділянок на Донбасі. За її словами, у політичній підгрупі поки що не вдалося досягти згоди щодо основних питань, зокрема щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Українська сторона неодноразово заявляла, що Київ ніколи не піде на амністію осіб, які вчиняли злочини проти людяності. Зокрема, амністію не застосовуватимуть до причетних до катастрофи малайзійського «Боїнга», збитого над Донбасом, осіб, які стріляли по Маріуполю, Волновасі.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG