Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: українця Солошенка, засудженого в Росії, відправили в колонію


Юрій Солошенко
Юрій Солошенко

73-річного громадянина України Юрія Солошенка, засудженого в Росії до шести років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві, відправили відбувати покарання у колонію в Нижній Новгород. Про це повідомляють адвокати громадянки України Надії Савченко, яку також судять у Росії.

«Засудженого за шпигунство українця Солошенка відправили на етап у Н-Новгород. Його розвели на визнання провини в обмін на обіцянку повернути в Україну», – написав у Twitter адвокат Марк Фейгін.

«Українського заручника Солошенка засудили на шість років за шпигунство. Він просив про помилування Путіна, просив видати Україні – відправили по етапу», – написав інший адвокат Савченко Микола Полозов.

14 жовтня цього року в Росії засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму за статтею про шпигунство громадянина України Юрія Солошенка. Федеральна служба безпеки Росії повідомила, що «шпигунство» засудженого Московським міським судом Юрія Солошенка полягало в тому, що він діяв від імені двох українських підприємств, щоб купити запчастини до комплексів протиповітряної оборони України – як стверджує російська спецслужба, незаконно.

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв’язку з цим рішенням влади Росії.

XS
SM
MD
LG