Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, один поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув один український військовий-розвідник, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він не уточнив, де саме це сталося.

Мотузяник повідомив, що також один військовий отримав поранення внаслідок вибуху розтяжки з гранатою.

За його словами, бойовики зосередили свої провокації на донецькому напрямку.

Речник АТО зазначив, що сепаратисти застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети біля Пісок, Авдіївки та Опитного.

«Також біля Опитного бойовики двічі вистрілили з забороненого Мінськими домовленостями міномета калібром 82 міліметри. Іншими гарячими точками були околиці Горлівки, насамперед позиції сил АТО біля Новгородського та Зайцевого, та район селищ Лозове і Луганське неподалік Світлодарська. Слід зауважити, що протягом доби бойовики здійснили лише один прицільний обстріл по наших позиціях, усі інші – неприцільні провокації», – додав він.

Мотузяник повідомив, що на луганському і маріупольському напрямках вчора не зафіксували жодного порушення режиму припинення вогню

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що за минулу добу українські військові сім разів порушили режим тиші. Бойовики з угруповання «ЛНР» стверджують, що українська сторона зосереджує на лінії зіткнення військову техніку.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Спостерігачі ОБСЄ підтверджують продовження бойових дій на Донбасі, зокрема, за їхніми даними, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG