Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив позов КПУ до Мін’юсту


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив позов Комуністичної партії України до Міністерства юстиції України, повідомляє прес-служба партії.

КПУ вважає, що документ, яким затвердили правовий висновок щодо невідповідності найменування, символіки і діяльності КПУ закону, є антиконституційним, його необхідно скасувати.

Як раніше в суді заявляла представник КПУ Ірина Івасюк, КПУ вважає «протиправною бездіяльність Міністерства юстиції, яка полягає у невнесенні припису щодо приведення у відповідність до вимог закону найменування символіки та діяльності Компартії».

Улітку цього року Міністерство юстиції заборонило комуністам України брати участь у місцевих виборах – під заборону потрапила не лише Комуністична партія України, а також Комуністична партія України (оновлена) і Комуністична партія робітників та селян.

Як пояснив міністр юстиції Павло Петренко, Міністерство юстиції є тим органом, який здійснює перевірку політичних партій на предмет, чи їхня діяльність, пропаганда та символіка не підпадає під заборону. Міністерство сформувало незалежну комісію, яка надала висновки: комуністичні партії порушували найменуванням, символікою, статутом та програмою закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні».

У липні минулого року Міністерство юстиції подало судовий позов про остаточну заборону Компартії. Розгляд справи триває досі.

XS
SM
MD
LG