Доступність посилання

ТОП новини

Розенко: уряд затвердив рішення про обмеження поставок товарів у Крим


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про обмеження постачання робіт, послуг і товарів із і до території анексованого Росією Криму, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

За його словами, рішення було ухвалене на засіданні уряду 16 грудня.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що рішення уряду про заборону торгівлі з анексованим Росією Кримом набуде чинності через 30 днів.

За його словами, рішення Кабміну передбачає заборону на поставки робіт, товарів і послуг за всіма митними режимами з Криму на іншу територію України або з території України на тимчасово окуповану територію України – Крим.

Яценюк уточнив, що винятком будуть особисті речі громадян, соціально значущі продукти харчування і гуманітарна допомога.

Щодо постачання електричної енергії, Яценюк наголосив, що воно може здійснюватися виключно на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України.

На початку грудня глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров повідомляв, що уряд має розглянути та ухвалити проект постанови про обмеження поставок товарів і певних послуг з материкової частини України в Крим.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. Серед вимог – скасування українського закону про вільну економічну зону «Крим».

XS
SM
MD
LG