Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відхилив скаргу Навального на позов костромського «Яблука»


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу російського опозиціонера Олексія Навального на позов костромського відділення партії «Яблуко» про захист ділової репутації. Таким чином, рішення суду, яке зобов’язує Навального опублікувати спростування «компрометуючої інформації» про відділення «Яблука», набула чинності. Про у середу, 16 грудня, повідомив адвокат «Фонду боротьби з корупцією» Олексія Навального Іван Жданов у Twitter.

У серпні 2015 Навальний опублікував у своєму блозі пост про те, що костромське відділення «Яблука» купив тамтешній олігарх, який вийшов з провладної партії «Єдина Росія».

«Тепер це відділення присвятить свою кампанію мочінню нас (Демократичної коаліції – ред.) на гроші цього олігарха», – заявив Олексій Навальний, коментуючи інформацію, що російський бізнесмен Володимир Михайлов, який залишив 4 роки тому «Єдину Росії», очолив список «Яблука» на виборах у Костромі.

У партії «Яблуко» стверджують, що Михайлова висунули через «його антивоєнні та демократичних погляди, а також через значну популярність серед костромчан, вдячних йому за депутатську роботу».

XS
SM
MD
LG