Доступність посилання

ТОП новини

Путін: треба з’ясувати, чи був у діях Чайки конфлікт інтересів


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що перед тим як ухвалювати рішення у зв’язку з розслідуванням Фонду боротьби з корупцією про незаконну діяльність членів сім’ї генпрокурора Росії Юрія Чайки, «треба подивитися», чи порушували його сини закон, і чи допомагав їм у цьому їх батько.

«Якщо говорити про Генпрокуратуру, це дуже важлива інстанція. Потрібно зрозуміти, вони – діти генпрокурора – порушили закон чи ні. Є в роботі генерального прокурора елемент, пов’язаний з конфліктом інтересів? Він якось сприяв, допомагав своїм дітям? Але для цього є контрольне управління президента – мені не хотілося про це говорити, але це не означає, що ми цим не займаємося. Треба уважніше подивитися, у тому числі очистити відомості, що з’являються в інтернеті», – заявив Путін на щорічній прес-конференції в Москві.

Цього місяця Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

XS
SM
MD
LG