Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: завтра Єврокомісія оприлюднить позитивний висновок щодо безвізового режиму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко очікує, що завтра Єврокомісія оприлюднить позитивний висновок щодо запровадження безвізового режиму з Україною.

Як повідомляє прес-служба президента, про це він сказав на зустрічі з прем’єром Швеції Стефаном Льовеном у ході робочого візиту до Брюсселя.

«Важливу увагу під час зустрічі було приділено питанню надання Україні безвізового режиму з ЄС. Президент детально поінформував Прем’єр-міністра про прогрес України у виконанні Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС. Порошенко висловив переконання, що Євросоюз ухвалить позитивне рішення, беручи до уваги завтрашній позитивний висновок Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Україною», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба президента, Льовен високо оцінив хід реформ в Україні і запевнив в подальшій підтримці з боку Швеції.

Минулого тижня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також заявив, що Україна виконала всі умови для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

На початку грудня Єврокомісар з питань сусідства Йоганнес Ган заявив, що очікує позитивного висновку Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму для України. Водночас голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні зазначала, що прогрес є, але закликала Україну завершити ті рекомендації, які ще не виконані.

XS
SM
MD
LG