Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі збитого сепаратистами літака Іл-76 продовжиться наступного тижня


Уламки збитого сепаратистами на Луганщині українського літака Іл-76
Уламки збитого сепаратистами на Луганщині українського літака Іл-76

У ході судового засідання у Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76 суд відхилив клопотання генерал-майора Збройних сил України Віктора Назарова про повернення обвинувального акту до прокуратури через його невідповідність Кримінальному процесуальному кодексу. Відповідне рішення ухвалила суддя Наталія Самоткан у четвер, 17 грудня, у перебігу першого, підготовчого засідання в справі.

Суд також відхилив клопотання захисту Віктора Назарова про відведення прокурора Олександра Свинаря.

Під час підготовчого засідання у четвер були врегульовані й інші питання з проведення судового розгляду у справі.

Суддя призначила наступне засідання – розгляд справи по суті – на 10.00 23 грудня.

За даними рідних загиблих військових, присутніх у залі суду, у цій справі близько 70 людей визнані потерпілими, це близькі родичі загиблих у літаку. Більшість родин подали до суду заяви на компенсацію моральних збитків.

У четвер, 17 грудня, у Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська.

За даними адвокатів, на лаві підсудних – один обвинувачений, генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся та впав. На його облавку перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули. Високопосадовцю Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG