Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура допитала Жванію у справі ОПЗ


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

У ході розслідування корупційних схем на Одеському припортовому заводі прокуратура області допитала понад 20 свідків, зокрема керівників, членів правління заводу і екс-депутата Давида Жванію, повідомляє прес-служба відомства.

Подробиць допитів у прокуратурі не наводять.

Крім того, прокуратура Одеської області заявляє, що викликала на допит народного депутата України Миколу Мартиненка.

«Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в ході якого розслідується факт спричинення шкоди державі на суму понад чотири мільярди гривень… Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для привласнення учасниками схеми надприбутків, що мали надходити до Державного бюджету України», – йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування, яке триває, проведені санкціоновані обшуки у приміщеннях ВАТ «Одеський припортовий завод», додали в прокуратурі.

Обшук і вилучення документів Южненською прокуратурою на припортовому заводі розпочалися 20 листопада, після заяви голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Звинувачення у корупції керівництва Одеського припортового заводу (ОПЗ) пролунали щодо двох угод: з гонконгською компанією ExpoTrade Global Limited на поставки продукції та з австрійською компанією Antra GmbH на поставки газу за давальницькою схемою.

Міхеїл Саакашвілі під час Антикорупційного форуму в Одесі наголосив, що через корупційні схеми на Одеському припортовому заводі та кількох інших стратегічно важливих підприємствах держава втрачає 700 мільйонів доларів.

Одеський припортовий є містоутворюючим підприємством, він розташований на території міста Южного з населенням близько 32 тисяч. За звітом ОПЗ, за 9 місяців 2015 року чистий прибуток підприємства склав 205 мільйонів гривень. Виробляє гігант хімічної промисловості переважно аміак та карбамід, сировиною для яких є газ.

XS
SM
MD
LG