Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: зустріч «нормандської четвірки» поки що не планують


Павло Клімкін (©Shutterstock)
Павло Клімкін (©Shutterstock)

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що наразі є домовленість про телеконференцію з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини, але не про зустріч у «нормандському форматі».

«Ми домовилися з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції Франком-Вальтером Штайнмаєром і Лораном Фабіусом, що ми переговоримо у форматі телеконференції, а потім будемо вирішувати, коли відбудеться, безпосередньо, зустріч «нормандського формату», – заявив Клімкін.

«Для того, щоб відбулася зустріч «нормандської четвірки», потрібно щоб у нас було, по-перше, що обговорювати, а по-друге, і для мене це головне – це ухвалити відповідні рішення. На сьогодні ситуація з безпеки залишається надзвичайно складною, з гуманітарного виміру у нас немає жодного реального прогресу із заручниками, з доступом гуманітарної допомоги, міжнародні організації вони просто викидають, як «Лікарів без кордонів», – сказав міністр.

За його словами, для української сторони важливо, щоб це була результативна зустріч, а не безрезультатне обговорення на на п’ять-шість годин.

До «нормандської четвірки» входять Німеччина, Франція, Україна і Росія.

Востаннє міністри закордонних справ зустрічалися в «нормандському форматі» у Берліні 6 листопада і обговорювали шляхи врегулювання конфлікту в Україні.

XS
SM
MD
LG