Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК скасувала рішення Криворізької ТВК про розформування районних комісій


Мітинг політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» біля будівлі ЦВК у Києві з вимогою скасувати рішення ТВК щодо результатів другого туру виборів міського голови у Кривому Розі, Київ, 18 листопада 2015 року
Мітинг політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» біля будівлі ЦВК у Києві з вимогою скасувати рішення ТВК щодо результатів другого туру виборів міського голови у Кривому Розі, Київ, 18 листопада 2015 року

Центральна виборча комісія скасувала постанову Криворізького міськвиборчкому про припинення повноважень 6 районних комісій, ухвалену 30 листопада. Постанова ЦВК про це оприлюднена у п’ятницю на офіційному сайті.

За даними з ЦВК, йдеться про Жовтневу, Дзержинську, Довгинцівську, Саксаганську, Тернівську, Центрально-Міську районні виборчі комісії Кривого Рогу.

У ЦВК вважають рішення Криворізької міської виборчої комісії, де йдеться про припинення повноважень районних комісій, такою, що «не відповідає вимогам законодавства».

«Криворізька міська виборча комісія не мала передбачених законом підстав для дострокового припинення повноважень усього складу Жовтневої, Дзержинської, Довгинцівської, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської районних виборчих комісій у Кривому Розі. З огляду на вказане, постанова Криворізької міської виборчої комісії від 5 грудня 2015 року № 191 «Про розгляд подань суб’єктів виборчого процесу щодо формування складу Жовтневої, Дзержинської, Довгинцівської, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської районних у місті Кривому Розі виборчих комісій Дніпропетровської області» є такою, що не відповідає вимогам законодавства України про місцеві вибори та підлягає скасуванню», – йдеться у постанові ЦВК.

Згідно з документом, повноважним складом 6 районних ТВК у Кривому Розі є склад комісій, сформований до 30 листопада 2015 року, тобто, старий склад.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Водночас в «Опозиційному блоці» заявили, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

Того ж дня, 30 листопада, вночі, Криворізька міська ТВК розформувала 6 районних ТВК.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG