Доступність посилання

ТОП новини

Таллінн передасть Києву ймовірного бойовика сепаратистів – Петренко


Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що Таллінн запропонував передати Києву громадянина Естонії, якого підозрюють в участі у боях на боці сепаратистів угруповання «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

«Вчора Міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу під час нашої зустрічі озвучив офіційну пропозицію уряду Естонії щодо передачі Україні за процедурою екстрадиції одного з естонських громадян, який підозрюється у співпраці з терористами та участі у військових діях на боці терористів у Донецькій та Луганській областях України», – повідомив Петренко у п’ятницю, 18 грудня, у Facebook.

«Це безпрецедентний випадок, коли держава видає свого громадянина, що вчинив злочин на території іншої держави. Я щиро вдячний моєму колезі та естонському уряду за принципову позицію і підтримку України у конфлікті з Росією», – зазначив Павло Петро.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

17 грудня на прес-конференції у Москві президент Росії Володимир Путін визнав присутність на Донбасі росіян. «Ми ніколи не говорили, що там немає наших людей, які займаються вирішенням певних військових питань», – сказав Путін.

18 грудня речник російського президента Дмитро Пєсков уточнив слова Володимира Путіна, наголосивши, що у бойових діях на Донбасі від Росії могли брати участь лише добровольці, а інші інтерпретації, про присутність російських військових у цьому регіоні, неправильні.

XS
SM
MD
LG