Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в США: Вашингтон схвалив закон про фінансову підтримку України у 2016 році


©Shutterstock
©Shutterstock

18 грудня 2015 року Конгрес США схвалив, а президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, у якому збільшено загальну суму видатків, що передбачені для України. Про це в суботу повідомляє посольство України у США.

«Обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016-й фінансовий рік становитиме не менше ніж 658 мільйонів 185 тисяч доларів США, що на 145 мільйонів доларів більше від початкового запиту», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кошти можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні. На ці потреби може бути виділена сума, що перевищує 300 мільйонів доларів.

«Ці асигнування включають і 250 мільйонів доларів, що виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України», – йдеться в повідомленні посольства.

Під час недавнього візиту до України віце-президент США Джозеф Байден заявив, що США можуть надати Україні ще 300 мільйонів доларів на потреби безпеки.

XS
SM
MD
LG