Доступність посилання

ТОП новини

Київські волонтери пакують «миколайчики» на передову


У суботу 19 грудня, в День святого Миколая, волонтерки із групи «Бойові швачки» спакували у Києві подарунки для бійців у зону АТО, які зустрічатимуть зимові свята на передовій.

Понад двадцять подарунків-«миколайчиків» включають, серед іншого, теплу спідню білизну, пошиту волонтерами, в’язані пенсіонерками столиці зимові шкарпетки, домашні солодощі і листівки, які надіслали діти з Канади.

У розмові з Радіо Свобода координатор «Бойових швачок» Олександра Перова повідомила, що волонтерська група сформована у лютому цього року переважно з професійних кравчинь, швачок та модельєрів.

«Ми шиємо на замовлення волонтерів, окремих військових підрозділів і навіть військових частин нижню білизну для солдатів, замовлення надходять з різних куточків України. Географія – від Мукачева до Сєверодонецька, від Херсона до Житомира. Серед наших швачок наймолодшій виповнилось 11 років, а найстаршій пішов дев’ятий десяток», – розповіла Перова.

За її словами, кошти для купівлі тканин або відрізи тканин швачкам присилають небайдужі люди з України, а також з-за кордону. Допомогу також надають невеликі сімейні підприємства, які займаються пошивом одягу чи виготовленням тканин.

Сьогодні, 19 грудня, в Україні відзначають День святого Миколая (за юліанським церковним календарем – День Святого Миколи Чудотворця). Цього дня люди обмінюються подарунками, але найбільше свята чекають діти, які вірять, що вночі святий приходить до слухняних малят з подарунками і кладе їх під подушки.

XS
SM
MD
LG