Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вперше встановили цілісну ялинку – 24 метри заввишки


У Запоріжжі 19 грудня на Фестивальній площі відбулися урочистості з нагоди відкриття обласної ялинки. Близько тисячі городян відвідали свято.

Вперше в історії міста встановлене живе дерево заввишки 24 метри, яке було вирощено у Чернівецькій області. Дерево передане до Запоріжжя за домовленістю голів двох облдержадміністрацій – як подарунок від буковинських дітей.

«Мені відомо, що живі ялинки в нашій країні будуть цьогоріч встановлені тільки на головних площах Києва, Львова та Запоріжжя. Крім цього, ялинка із Закарпаття поїхала до Ватикану. Хочу підкреслити, що для нас дуже важливо зберігати традиції. Тож упродовж місяця на цій площі триватиме Різдвяний фестиваль, щоб жителі усіх міст та районів області могли приїхати сюди та відзначити свята разом. Наша новорічна ялинка буде головним символом єднання запорожців», – розповів колишній голова Запорізької ОДА, а зараз голова обласної ради Григорій Самардак.

Ялинка прикрашена саморобними новорічними прикрасами, які виготовляли школярі з усієї Запорізької області, та електричними гірляндами у жовто-синіх кольорах. Поряд із деревом встановлена шопка. В рамках святкових заходів на площі також відбувається виставка-продаж робіт місцевих майстрів та волонтерів.

XS
SM
MD
LG