Доступність посилання

ТОП новини

Безвізовий режим із ЄС сприятиме поверненню Донбасу та Криму – Порошенко


Президент Петро Порошенко вважає, що запровадження безвізового режиму для України та її громадян із країнами Шенгенської зони може стати реальним інструментом повернення української влади на тимчасово окуповані території Донбасу та до Криму.

«Це є додатковий стимул і для повернення влади на Донбас, і один із перших елементів стратегії повернення Криму, це створення мотивації для кримчан», – сказав Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Інтер».

«Або ви маєте свободу і демократичні правила життя в Україні, свободу інвестицій, низку інших переваг, або ви сидите в окупованому Криму без права отримання міжнародних подорожей, з обмеженими можливостями роботи, з величезною кількістю обмежень щодо приїзду, інвестицій, сільського господарства», – додав президент України.

У цьому ж інтерв’ю Порошенко вказав, що не має сумнівів, що «у 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до Європейського союзу».

Оцінивши стан виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму, виконавчий орган Європейського союзу – Європейська комісія має намір на початку 2016 року подати на розгляд Ради ЄС законодавчу пропозицію скасувати візи для громадян України. Про це йдеться у звіті Єврокомісії з цього питання, оприлюдненому 18 грудня.

Раніше в МЗС України заявляли, що Євросоюз може запровадити безвізовий режим для громадян України влітку-восени 2016 року.

XS
SM
MD
LG