Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу Мосійчуку на 19 січня


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Засідання Печерського районного суду Києва з обрання запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку перенесено на 19 січня 2016 року.

Відповідне рішення ухвалили у зв’язку з тим, що Мосійчук не зміг брати участь у судовому засіданні.

Його адвокати повідомили, що їхній підзахисний перебуває у лікарні. Також вони заявили, що після проведеної 14 грудня операції Мосійчук потребує реабілітації – 21 день.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Нині він перебуває в лікарні у зв’язку зі станом здоров’я. 15 листопада Мосійчука звільнили з-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його тримання під вартою, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту. Після цього вже кілька разів переносилося засідання з обрання запобіжного заходу Мосійчуку.

17 листопада Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності й згоду на арешт депутата Мосійчука. Суд постановив скасувати цей документ.

XS
SM
MD
LG