Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Росія зможе продавати газ Україні за умови зниження ціни до рівня менш ніж 200 доларів


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Російська Федерація зможе продавати газ Україні в першому кварталі 2016 року тільки за умови зниження ціни до рівня менш ніж 200 доларів за тисячу кубічних метрів, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«Росіяни розуміють, що для того, щоб бути конкурентними, їм необхідно знижувати ціну до рівня менш ніж 200 доларів, і йдеться не про якісь знижки, а просто про ринкову кон’юнктуру», – сказав він.

Раніше у «Газпромі» заявляли, що ціна на газ для України у першому кварталі 2016 року складатиме 230 доларів за тисячу кубометрів без знижки.

4 грудня голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що компанія очікує від російського «Газпрому» пропозиції щодо ціни на газ для України на перший квартал 2016 року. До кінця ж цього року, сказав Коболєв, ціна газу, запропонована «Газпромом», неконкурентна порівняно з пропозиціями на європейському ринку.

Наприкінці листопада прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлі газу в Росії. У компанії «Нафтогаз» зазначили, що українська сторона буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу.

XS
SM
MD
LG