Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровській міськраді половина депутатів намагаються продовжити сесію і обрати секретаря


Дніпропетровська міська рада, 27 листопада 2015 року
Дніпропетровська міська рада, 27 листопада 2015 року

У Дніпропетровській міській раді, попри закриття засідання міським головою Борисом Філатовим, у сесійній залі залишились 32 депутати від фракцій «Опозиційного блоку» і «Громадської сили».

За їхніми словами, вони вимагають продовжити роботу сесії і розгляд питання щодо обрання секретаря міськради.

Народний депутат України від партії «Укроп» Андрій Денисенко, який перебуває в міській раді, зажадав від депутатів залишити залу.

Через свою сторінку на Фейсбуці він закликав жителів міста бути готовими протистояти «рейдерському захопленню міської ради».

За його словами, депутати двох політичних сил, які залишились у залі засідань, «намагаються провести незаконне голосування за свого ставленика на посаду секретаря міськради Загіда Краснова».

У понеділок в Дніпропетровській міськраді забракло голосів, щоб обрати секретарем представника «Блоку Петра Порошенка» Каміля Примакова, кандидатура якого була висунута міським головою Борисом Філатовим.

За Примакова проголосували 30 депутатів з необхідних 33. 7 депутатів висловились проти, 25 – не голосували, три бюлетені були визнані недійсними.

Депутати, які не підтримали кандидатуру Каміля Примакова на посаду секретаря, заявили, що мають свою – лідера «Громадської сили» Загіда Краснова. Міський голова Борис Філатов зауважив, що до порядку денного в понеділок було включене лише питання про голосування за кандидатуру, внесену міським головою, і закрив засідання.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшли п’ять партій. До міської ради обрано 25 депутатів від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%). Решта політичних сил набрали менш ніж по 5% голосів виборців.

XS
SM
MD
LG