Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровську міськраду перевірили, вибухівки не знайшли


Дніпропетровська міська рада, 27 листопада 2015 року
Дніпропетровська міська рада, 27 листопада 2015 року

Повідомлення про «замінування» Дніпропетровської міськради не підтвердилися, повідомляють у міському управлінні Національної поліції.

За даними відомства, повідомлення надійшло 21 грудня близько 16.30, воно було анонімним. На місце події виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки.

Як поінформували у поліції, всіх присутніх у будівлі евакуювали. Правоохоронці наразі встановлюють особу аноніма, який телефонував.

Повідомлення про «замінування» завадило частині депутатів міської ради провести «альтернативне» засідання сесії міськради й обрати секретаря.

У фракції партії «Укроп» повідомили, що після евакуації людей з будівлі міськради усі залишили сесійну залу, зараз вона зачинена на ключ.

У понеділок у Дніпропетровській міськраді забракло голосів, щоб обрати секретарем представника «Блоку Петра Порошенка» Каміля Примакова, кандидатура якого була висунута міським головою Борисом Філатовим. За Примакова проголосувало 30 депутатів з необхідних 33. 7 депутатів висловились проти, 25 – не голосували, три бюлетені були визнані недійсними.

Міський голова Борис Філатов закрив засідання, однак у сесійній залі залишились 32 депутати від «Опозиційного блоку» та «Громадської сили». Вони вимагали продовжити роботу сесії й розгляд питання щодо обрання секретаря міськради.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшло п’ять партій. До міської ради обрано 25 депутатів від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%). Решта політичних сил набрали менш ніж по 5% голосів виборців.

XS
SM
MD
LG