Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську розпочалися зустрічі трьох робочих підгруп контактної групи – МЗС Білорусі


У Мінську розпочалися зустрічі трьох робочих підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Білорусі в Twitter.

«У Мінську проходять зустрічі робочих груп з питань безпеки, економічних та гуманітарних аспектів врегулювання на сході України», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Мінську пройшли зустрічі координаторів робочих груп Тристоронньої контактної групи.

21 грудня прес-секретар представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що на засіданні групи 22 грудня заслухають звіт про звільнення полонених. Також вона повідомила, що планується заслухати звіт представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Сьогоднішня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську буде останньою в 2015 році, подальша робота контактної групи залежатиме від рішення лідерів країн Нормандської четвірки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що на сьогоднішніх переговорах у Мінську контактна група обговорить питання розмінування, обміну полоненими за формулою «всіх на всіх» та економічну безпеку.

Наприкінці жовтня уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими безвісти. Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG