Доступність посилання

ТОП новини

США розширили список щодо санкцій, пов’язаних із Україною


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Сполучені Штати Америки розширили список фізичних і юридичних осіб, щодо яких були раніше запроваджені санкції через їхні дії щодо дестабілізації в Україні.

У вівторок, 22 грудня, Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США повідомило, що у розширений список для санкцій потрапляють, зокрема, 14 фізичних і юридичних осіб, що брали участь в уникненні раніше накладених санкцій чи принаймні на 50% контролюються тими, на кого санкції були накладені раніше.

Крім того, розширення списку санкцій стосується шести сепаратистів зі сходу України, що загрожують безпеці чи стабільності української держави, двох колишніх посадовців часів президента Віктора Януковича, які причетні до розтрат державних коштів і/або загрожують безпеці чи стабільності України, і 12 юридичних осіб, що працюють у нині тимчасово окупованому українському Криму.

Також у Міністерстві фінансів США розширили майже на 90 пунктів список юридичних осіб, що на 50 чи більше відсотків перебувають у власності російських банків «ВТБ Банк» і «Сбербанк» та корпорації «Ростех», на які санкції були вже накладені раніше.

У списку, зокрема, Дмитро Табачник і Віталій Захарченко, дочірні банки «ВТБ Банку» в Україні, Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстані, Австрії, Анголі й Сербії та «Сбербанку» в Україні, Білорусі, Казахстані, Австрії і Швейцарії, популярна платіжна система «Яндекс-Гроші».

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні кількома окремими пакетами.

Зокрема, наприкінці липня 2014 року ЄС та запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

На цю ж тему:

22.12.2015
Пєсков: Моcква відповість на розширення санкційного списку США
далі
21.12.2015
Подовження санкцій ЄС проти Росії – невід’ємний крок до деокупації Криму – експерти

«Економічний стан у Росії стає дедалі складнішим, у Криму так само. Рівень життя падає, інфляція зростає, невдоволення кримчан зростає» далі
22.12.2015
Рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії набуло чинності
далі
22.12.2015
Санкції Кремля проти ЄС та України шкодять самій Росії (преса)

«Від цього страдають російські громадяни. Росія каже: «Ви запроваджуєте санкції проти нас? Стривайте! Ми тоді зробимо наших громадян біднішими, щоб покарати вас» далі
XS
SM
MD
LG