Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: немає прогресу у вирішенні питання звільнення полонених


Спостерігачі Червоного Хреста спостерігають за обміном полонених, 29 жовтня 2015 року
Спостерігачі Червоного Хреста спостерігають за обміном полонених, 29 жовтня 2015 року

За підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи у Мінську немає прогресу у вирішенні питання звільнення полонених, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Щодо проблеми звільнення полонених – на жаль, поки немає прогресу. Україна, як і раніше, вірить у те, що хоча б деякі українські громадяни все-таки зможуть повернутися до своїх родин з полону ще до кінця цього року», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Оліфер повідомила, що є певні зрушення у роботі з пошуку зниклих безвісти,Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) залучили до цієї роботи.

Водночас уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко зазначає, що після передачі списків зниклих безвісти МКЧХ розпочалася нарешті перевірка інформації про цих людей – з 762 людей встановлена доля 63.

«Хоча все дуже важко: продовжується спроби знизити кількість заручників з боку бойовиків, немає конкретики щодо звільнення, конкретної дати», – написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко зазначає, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 140 українців, серед яких є багато людей з важкими пораненнями і хворобами.

Сьогоднішня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську буде останньою в 2015 році, подальша робота контактної групи залежатиме від рішення лідерів країн Нормандської четвірки.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG