Доступність посилання

ТОП новини

США: Україна має виконати зобов’язання перед МВФ до кінця року


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна ризикує втратити критично важливу міжнародну підтримку, якщо Верховна Рада відкладе роботу над узгодженим із МВФ бюджетом до наступного року. Про це, як повідомляє Міністерство фінансів України, заявив увечері 22 грудня в розмові з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком міністр фінансів США Джейкоб Лью.

«Міністр Лью обговорив з прем’єр-міністром Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталія Яресько проводять з Верховною Радою. Міністр Лью заявив, що ухвалення фіскально стійкого бюджету якомога скоріше має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності і для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України», – цитує українське міністерство коментар прес-служби Мінфіну США.

Верховна Рада ухвалила 22 грудня постанову про особливості процедури розгляду і ухвалення проекту держбюджету на 2016 рік.

Уряд та депутати минулого тижня дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року, а держбюджет 2016 року базуватиметься на відкоригованому чинному Податковому кодексі.

Пізніше у Нацбанку заявили, що зволікання з ухваленням бюджету на 2016 рік ставить під загрозу економічну та фінансову стабільність України.

XS
SM
MD
LG