Доступність посилання

ТОП новини

Суд змінив запобіжний захід «свободівцю» Сабію на особисте зобов’язання – прес-служба


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на особисте зобов’язання для колишнього депутата Верховної Ради, «свободівця» Ігоря Сабія, підозрюваного в участі у заворушеннях під Верховною Радою 31 серпня.

«Суддя (Олег) Білоцерківець задовольнив клопотання Ігоря Сабія. Тепер свободівець під особистим зобов’язанням», – повідомляє прес-служба партії «Свобода» у twitter,

Як повідомляють у партії, прокурор у суді не заперечував проти скасування домашнього арешту як запобіжного заходу для підсудного.

6 жовтня застосував щодо Сабія домашній арешт.

Напередодні суд змінив «свободівцю» Юрію Сиротюку, також підозрюваному у справі про сутички під Радою, домашній арешт на особисте зобов’язання.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Унаслідок сутичок біля Ради загинули чотири бійці Нацгвардії, поранені – понад 100 людей.

XS
SM
MD
LG