Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє українських військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі двоє українських військових поранені, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Речник АТО нагадав про досягнення угоди про повне перемир’я на Донбасі з 23 грудня і констатував, що бойовики вже встигли порушити ці домовленості.

Як повідомила поліція Луганської області, у місті Золоте-4 Попаснянського району у вівторок 22 грудня на розтяжці підірвався військовослужбовець Збройних сил України, його із мінно-вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні.

Також у Луганській обласній військо-цивільної адміністрації повідомили, що сьогодні, 23 грудня, близько 9:00 сепаратисти з боку села Калинове, яке контролює угруповання «ЛНР», здійснили обстріл з реактивної установки «Град» міста Попасної, наразі інформації про постраждалих і руйнування немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що українські військові за минулу добу чотири рази порушили режим тиші, зокрема, нібито обстрілявши частину селища Зайцеве, село Спартак, територію Донецького аеропорту. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. За даними спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG