Доступність посилання

ТОП новини

Рада скасувала зобов’язання МВС закрити усі справи, відкриті міліцією до 6 листопада


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада скасувала зобов’язання для Міністерства внутрішніх справ закрити всі оперативно-розшукові справи, відкриті до 6 листопада 2015 року. За ухвалення в цілому з правками президента законопроекту проголосували 237 депутатів.

Зокрема, Рада встановила, що всі розпочаті міліцією до 6 листопада оперативно-розшукові справи мають бути передані відповідними ліквідаційними комісіями в оперативні підрозділи Національної поліції.

Поліції передаються повноваження щодо таких справ відповідно до закону «Про оперативно-розшукову діяльність» та Кримінально процесуального кодексу.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG