Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк визнав неплатоспроможним банк «Софіївський»


Національний банк України (НБУ) визнав неплатоспроможним банк «Софіївський», повідомляє прес-служба банку.

«Історично банк був в Донецьку. Після початку АТО банк переїхав до Києва, але весь кредитний портфель банку сконцентрований у зоні АТО. Через події на сході обслуговування кредитного портфеля суттєво погіршилося, що призвело до проблем з ліквідністю. Власники й менеджмент намагалися врятувати банк, підшукуючи інвестора», – цитує прес-служба голову НБУ департаменту банківського нагляду Катерину Рожкову.

За її словами, в пошуках альтернативного джерела доходів банк сфокусувався на відкритті відділень з метою роздрібного обміну валют.

«Але, з урахуванням дефіциту ліквідностей, і цей шлях виявився невдалим. Пошук інвестора не дав результатів. І все це призвело до неплатоспроможності банку», – додає Рожкова.

У НБУ зазначають, що звітність банку «Софіївський» свідчать, що у банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов’язань перед вкладниками і кредиторами, загальна сума невиконаних банком «Софіївський» зобов’язань станом на 9 грудня 2015 року становила 32,1 мільйона гривень, або 5,3% від зобов’язань.

XS
SM
MD
LG