Доступність посилання

ТОП новини

Інтереси Москви збігаються з талібами, що воюють проти «ІД» – російський дипломат


Cпеціальний представники президента Росії в Афганістані Замір Кабулов
Cпеціальний представники президента Росії в Афганістані Замір Кабулов

Високопоставлений російський дипломат заявляє, що інтереси Москви «об’єктивно збігаються» з тими представниками угруповання «Талібан», які воюють проти угруповання «Ісламська держава».

Наразі Росія налагодила комунікацію для обміну інформації з талібами, повідомив спеціальний представники президента Росії в Афганістані Замір Кабулов в інтерв’ю «Інтерфакс».

За словами Кабулова, Росія також готова постачати Афганістану зброю, але робитиме це «обережно і на комерційній основі». Він назвав нинішню допомогу НАТО у вигляді тренінгів для афганських військових «неефективною».

Замір Кабулов наголосив, що наразі безпекова ситуація в Афганістані погіршується, що створює потенційні «стратегічні загрози» для Росії, Центральної Азії та решти регіону.

Афганські та російські високопосадовці повідомили, що президент Афганістану Ашраф Гані попросив Москву надати афганський силам безпеки артилерію, стрілецьку зброю та бойові вертольоти Мі-35. Це відбулося після того, як міжнародна коаліція під проводом США відвела більшість своїх військових з Афганістану та зменшила фінансову допомогу цій країні.

XS
SM
MD
LG