Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: інформація про захоплення сепаратистами Водяного перевіряється


У прес-центрі АТО заявляють, що інформація про можливе захоплення села Водяного, що неподалік Комінтернового Донецької області наразі перевіряється.

«За нашими даними, після того, як загарбники вчора самовільно, всупереч усім домовленостям, увійшли до Комінтернового, вони продовжують обладнання позицій у селищі та періодично здійснюють пересування невеликими групами навколо нього та у напрямку позицій сил АТО. Керівництво АТО тримає ситуацію на цій ділянці під особливим контролем. У разі переходу бойовиків до активних дій із застосуванням зброї буде прийнято рішення про відкриття вогню у відповідь», – повідомили у прес-центрі штабу АТО увечері 23 грудня у Facebook.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що із селами Водяне і Заїченкове Комінтернівської сільради Донецької області немає зв’язку і невідомо, чи зайшли туди сепаратисти.

«У Комінтернове зайшли російські терористичні війська з бронетехнікою. Сьогодні окопувалися. У цю ж громаду входять села Водяне і Заїченкове. Наразі інформації про те, що там присутні бойовики, немає. Але ці населені пункти перебувають за Комінтерновим, тому сполучення з ними ускладнене», – написав Жебрівський у Facebook.

Раніше у середу у штабі АТО повідомили, що бойовики угруповання «ДНР», які напередодні увійшли у селище Комінтернове поблизу Маріуполя, проводять обшуки у будинках місцевих жителів і мінують територію.

У прес-службі ОБСЄ заявили, що представники місії не змогли дістатися до села, оскільки «дороги були заблоковані мінами, розтяжками, не розірваним боєприпасами і саморобними вибуховими пристроями».

В угрупованні «ДНР» 22 грудня спростували повідомлення про захоплення селища.

Селище Комінтернове розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту.

XS
SM
MD
LG